27 juni 2012

Regnet det bara öser ner...

Hejsan!

Vattensjukt?!!... eller inte döm själva. Spireorna ligger nästan jäms med marken och jordgubbarna badar i vatten och det "skvätter" om fötterna när man går på gräsmattorna. Om det inte snart blir uppehåll och varmare väder så går det väl åt "pipsvängen" med minar plantor mm.

I Växthuset har gurplantorna gett upp, men jag lyckades att få tag på ett par nya så nu hoppas jag verkligen att det blir bättre väder med värme och sol. Sådde tidigt i våras frön från en honungsmelon vilka tog sig bra. Två plantor har jag satt i en stor kruka i växthuset och de verkar trivas bra.
Det var allt för idag.  Ha det gott!

17 juni 2012

Växthus mm.

Hejsan!

Vilket väder!! Kan undra när det ska bli soligt, varmt och fint? Har sått och planterat både i grönsaksland, pallkragar och växthus, men här har varit ganska kallt och blåsigt så växtligheten vill sig inte så bra. Gurkplantorna i växthuset har gulnat och slokar, så det blir till att köpa ett par nya. Hade ett par gamla trähyllor i växthuset som jag slängt ut och har införskaffat mig ett planteringsbord som jag blev mycket nöjd med. Bordet hittade jag på Rusta och passade perfekt i växthuset. Skall ha tag på ett par hyllor också så att jag kan få upp alla mina plantor som just nu står på golvet och tar plats.



Betonggjutningen jag gjorde i april blev inte riktigt som jag tänkt mig, så därför har jag inte lagt ut någon bild på det.

Det var allt för idag. Ha det gott allesammans!

Tagetes