18 september 2010

Höstkrans

Har idag röjt lite i växthuset och i mitt trädgårdsland. Passade också på att skörda mina prydnadspumpor, för man vet aldrig när frosten slår till. Är lite besviken på att det inte blev mer variation i både färg och form på pumporna.
En "höstig" krans blev till utav både blommor och blad. Har använt en kraftig ståltråd till stomme och myrtentråd till att surra fast allt med. Här kommer lite bilder.





Sussigonierna har växt ordentligt i sommar och färgerna blev rosa och vita. Dessa pelargonier har jag själv drivit fram från frö och är min alldeles egen sort HÄR kan du läsa mer om det. Sedan återstår det om jag klarar av att övervintra dom.




Det var allt för i dag. Ha det gott allesammans!

6 september 2010

Fototriss del 107: Plastic Fantastic

Då var det dags igen att delta i Fototriss. Veckans tema är Plastic Fantastic.

Jag kom på att jag hade ett par "fantastiska plastpinaler" . Skall användas till frukt och grönsaker mm. för att skapa fina ätbara dekorationer. Tror att de är inköpta någon gång på 80-talet. Kan väl säga att de inte är så flitigt använda *skratt*....liksom många andra "nödvändiga" plastpinaler som man samlat på sig genom åren. Har iaf testat dessa två idag och de fungerar alldeles utmärkt.




Fler bidrag på temat finner ni HÄR!

Tagetes