28 maj 2010

Färskpotatis till midsommar??

I dag var sista dagen på Blomsterlandet i Lockryd :( Har trivts fantastiskt bra och det kändes nästan lite vemodigt att lämna alla trevliga arbetskamrater. Nu ska jag vara ledig en vecka innan jag börjar på mitt semestervikariat.

Köpte för ett tag sedan fyra rejäla plastkassar från Lagerhaus och har satt lite tidiga potatis i dom. De växer så det knakar och allt eftersom blasten tittat upp har jag fyllt på med mer jord. Nu är jorden ända upp till kanten och det ska bli spännande och se om det blir färska potatis till midsommar.




Trevlig helg allesammans!

23 maj 2010

Betongpynt

Hej!

Här kommer bilderna som jag utlovat på lite betongpynt. Har gjutit några tags som jag här dekorerat med blommor avsedda för scrapbooking... men man kan ju också stämpla eller skriva en text på dom. Formen till bokstaven K har jag skurit ut i en frigolitskiva och den är ca 10 cm hög.

Händerna och fötterna tycker jag blev riktigt häftiga. Dom är gjutna i sandkakeformar och för att fingrar och tår ska hålla lite bättre så armerade jag med lite järntråd. Fatet blev riktigt bra och formen är ett simpelt plastfat som man köper i flerpack.





Foto: Susanne Lindén

Det var allt för i dag. Hoppas ni fått lite inspiration och idéer till att gjuta. Själv har jag "tusen" idéer om sådant jag vill prova...men har lite svårt att få tiden att räcka till för tillfället.

Ha det gott!

22 maj 2010

Ängel mm.

Tjohooo!!! ...här är jag igen!

Nu var det otroligt längesedan jag gjort ett inlägg. Har varit lite upptagen (med ett heltidsjobb) och varken hunnit eller orkat att blogga.

Kan berätta att jag jobbat inom äldreomsorgen i 30 år, men har länge känt att jag vill prova på något annat...så jag sa helt enkelt upp mig och slutade vid årsskiftet. Så nu står jag till "arbetsmarknadens förfogande" som det så vackert heter. Har fått chansen att jobba ett par månader på Blomsterlandet i Lockryd där jag stortrivs...men tyvärr finns det inget fast jobb att få. Har sökt många jobb och har i dagarna fått reda på att jag fått ett semestervikariat som "matdistributör" vilket innebär hemkörning av kyld mat till "de gamla". Ska bli både kul och intressant att pröva på detta jobb i sommar.

Ni har väl inte missat Clarius stora utförsäljning av krukor mm. här i Borås!

Jag var där förra helgen och köpte billiga krukor och amplar. Den vackra ängel fick också följa med hem. Den är ganska stor och tung och jag har inte bestämt mig för var den skall stå än.





Har gjutit lite småsaker i betong och ska försöka lägga ut lite bilder på detta imorgon.

Det var allt för i dag. Ha det gott allesammans!

Tagetes