Fortsätt till huvudinnehåll

"Risig" höstfägring!

Fick en idé från bloggen Fin i Formen att klä in en vas med björkgrenar/ris, klippta till lagom längder. Köpte igår billiga" bunt" rosor och en murgröna med långa rankor. Hade lite kastanjer liggande och i köksfönstren har jag Dracena marginata som fick släppa till ett par blad. Ganska pilligt att få till grenarna/riset...men skam den som ger sig. Runtom band jag lite hampasnöre.

Sedan har jag en förmåga att alltid göra för stora arbeten....men " man tager vad man haver" i mitt fall en för stor glasvas. I vasen har jag grön oasis/stickmassa.
Håll tillgodo med lite bilder.

Ha en trevlig fredag!

Kommentarer

Beate sa…
Så vakkert!!
Jättefint! Det tipset knycker jag! Ha en go helg/ Lil
Camilla sa…
Hur snyggt som helst!!
Och så fina färger ihop,
vilket jätte jobb du gör.
Och riktigt snygga foton på många dekorationer.
Blir så glad att titta in till dig.
Hoppas att du har det skönt på din ledighet.
Saknar dig på jobbet.
önskar dig en trevlig helg.
Kramar Camilla
Ditt pill gav verkligen en vacker utdelning. En sådan vacker bukett vill man ju njuta länge av.
Kamomilla sa…
Oj vad läckert! Bara så supersnyggt! Måste ha varit ganska pilligt... inget för mig, jag ska ha raka rör och snabba ryck :D
Pernol sa…
Otroligt vackert!! Så effektivt med riset kring vasen! Läckra bilder på detaljerna!

Trevlig söndag!
Ha det gott!
kramelikram Pernilla
Beate sa…
Jeg har reklamert litt for bloggen din inne hos meg :) Håper deg er greit. http://strikkebol.blogspot.com/
Turid sa…
For en herlig blogg du har. Nydelige farger i bildene og den buketten var helt herlig.

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!