30 september 2008

Specknål

Jag har fått några förfrågningar var man kan få tag på "nålen" jag använde när jag gjorde lönnlövskransen. Jag fick min specknål när jag gick min utbildning till florist. Fråga er för i en blomsterbutik. Om dom inte har några att sälja, så borde dom veta var man kan beställa en sådan.
Nålen är ihålig, man stoppar i stjälken på blomman och sticker den rätt igenom kransen.

29 september 2008

Fototriss v.40 - Mjukt

Då var det dags för Fototriss igen. Denna vecka är temat Mjukt. Här kommer min tolkning.
Resterna av en gammal stenmur som är klädd med...

Mjuk mossa.

Mjuka Granskott.

Mjuk Rabarberkaka.

Klicka här om ni vill se fler mjuka bidrag.

26 september 2008

Höstiga bordsdekorationer

I dag har jag gjort två "höstiga" bordsdekorationer + en bukett som jag skall ta med mig till jobbet. Det är alltid uppskattat av dom "gamla". Jag har använt mig utav solrosor, vackra lönnlöv, pionblad, husarknappar(dom små gula blommorna ) timjan, chillipeppar och dekorationspinnar. Så här blev resultatet.
Det var allt för idag. Ha en trevlig helg! ...själv skall jag jobba!

25 september 2008

Mosshjärta

Igår fick jag lust att knåpa ihop ett mosshjärta. Till det behöver man kycklingnät, som man klipper till och formar till ett hjärta. Man behöver mossa, myrtentråd eller dekorationstråd att linda fast mossan med. Sedan behöver man något att dekorera med. Jag valde lite blommor från trädgården . Vill man ha något som är hållbarare så väljer man tex. rönnbär, nypon, eller något annat vackert.
Nu ska jag iväg till skogen för att plocka lite mer mossa. Skall knåpa ihop ett hjärta till.

22 september 2008

Fototriss v. 39

Här kommer mitt bidrag till Fototriss denna vecka. Temat är kroppsdelar.

Kyckling näbb

Hundöga

Hundnos

Om ni vill se fler bidrag så klicka HÄR!

21 september 2008

Kycklingar

10 kycklingar blev det sammanlagt, hade hoppats på fler.... men jag får vara nöjd. Jag kläckte fram dom åt en kompis och idag hämtade Charlott och Matilda dom små söta "dunbollarna". Tog några kort på dom igår...här kommer dom.
Dom är ju bara sååå söta!!!

20 september 2008

Höstkrans av lönnlöv

Idag kände jag för att vara lite kreativ. Har många lönnar runt trädgården som fällt en hel del fina löv, med färg från grönt, gulorange till mörkaste rött. Fick iden att göra en höstkrans utav dom. Så här blev resultatet.

Jag har använt en halmkrans till stomme. Kransen jag hade hemma var ganska så bred, kunde med fördel använt en något tunnare. Det gick åt många löv, som jag rullade ihop till små "trattar" som sedan stacks i den ihåliga speckenålen och sedan igenom halmkransen.


Ett ganska pilligt och tidsödande jobb som tog ungefär tre timmar att göra . Detta är en gammal teknik som inte används så ofta i blomsterbutiker. Synd tycker jag för det blir väldigt fint.



Men det var mödan värt och jag blev nöjd med resultatet. Man kan använda sig utav enbart blommor om man vill eller tex. ekelöv, nypon , rönnbär mm. Det är bara fantasin som sätter gränser.

18 september 2008

Kycklingar

Idag när jag kom hem från arbetet hade det kläckts fler kycklingar. Nio stycken sammanlagt och tre ägg till som var på gång. Här kommer lite fler kort, några har redan torkat och blivit små dunbollar medans några är fuktiga än.

Fototriss v. 38

Så var det dags för Fototriss igen. Denna vecka är temat Underifrån.

Svamp sedd underifrån

Här har jag tagit kort på en björk underifrån och längs med stammen upp i toppen

En "skäggig" hästmule underifrån. Den är inte så stickig som den ser ut. Mulen tillhör shettisen Nikita.

Det var mitt bidrag för den här veckan. Vill ni se fler bidrag så klicka HÄR.

17 september 2008

Hejsan alla goda glada....

Nu var det ett tag sedan jag skrev något på min blogg. Idag är det den 17/9 och det är dags för kycklingarna att kläckas. Om ni minns så skrev jag i ett tidigare inlägg att jag lagt 27 ägg från rasen Orpington i min äggkläckningsmaskin. Vid middagstid idag tittade den första kycklingen ut och den ser ut så här. Den första bilden blev lite suddig pga. att jag tagit den genom ett plexiglas...men så här ser underverket ut.

Är det inte fantastiskt att detta liv blivit till på 21 dagar!!! Det tycker jag ialla fall. Nu hoppas jag att det skall bli så många kycklingar som möjligt utav äggen...så det är bara vänta och se. Återkommer med fler bilder sedan.

Tagetes